# Chickens and rabbits

In the yard were chickens and rabbits. They had 28 heads and 82 legs. How many chickens and how many rabbits was in the yard?

Result

chickens:  15
rabbits:  13

#### Solution:

a+b = 28
2*a+4*b=82

a+b = 28
2a+4b = 82

a = 15
b = 13

Calculated by our linear equations calculator.

Leave us a comment of example and its solution (i.e. if it is still somewhat unclear...):

Math student
viju has 40 chickens and rabbits.  If in all there are 90 legs.  How many rabbits are there with viju??

2 years ago  9 Likes
Manikanta
35 chicken 5 rabbit

1 year ago  6 Likes
Math student
viju has 40 chickens and rabbits.  If in all there are 90 legs.  How many rabbits are there with viju??

2 years ago  9 Likes
Manikanta
35 chicken 5 rabbit

1 year ago  6 Likes
Math student
Imagine all rabbits and chickens are well trained. We blow the whistle, all chickens and rabbits would retract one of their legs. 124 - 44 = 80. Then we blow the whistle again, they retract another leg. 80-44= 36. these remaining 36 legs belong to the rabbits which are standing with two legs (the other two are retracted). thus 36/2 = 18 rabbits. and the chickens are 44-18 = 26.

1 year ago  4 Likes
Math student
We know that chicken has 2 legs and rabbit has 4. Assume that all heads are of chicken = 44*2 = 88. Now the difference between the total no. Of legs = 124-88 = 36. 36/2 =18 legs of Rabbits and 44-18 = 26 for chicken

1 year ago  4 Likes
Math student
35 chiken and 5 rabit

11 months ago  2 Likes

#### To solve this example are needed these knowledge from mathematics:

Do you have a linear equation or system of equations and looking for its solution? Or do you have quadratic equation?

## Next similar examples:

1. Bonus
Gross wage was 527 EUR including 16% bonus. How many EUR were bonuses?
2. Store
One meter of the textile were discounted by 2 USD. Now 9 m of textile cost as before 8 m. Calculate the old and new price of 1 m of the textile.
3. Forestry workers
In the forest is employed 56 laborers planting trees in nurseries. For 8 hour work day would end job in 37 days. After 16 days, 9 laborers go forth? How many days are needed to complete planting trees in nurseries by others, if they will work 10 hours a d
4. Excavation
Mr. Billy calculated that excavation for a water connection dig for 12 days. His friend would take 10 days. Billy worked 3 days alone. Then his friend came to help and started on the other end. On what day since the beginning of excavation they met?
5. Garden
Area of a square garden is 6/4 of triangle garden with sides 56 m, 35 m, and 35 m. How many meters of fencing need to fence a square garden?
6. Motion problem
From Levíc to Košíc go car at speed 81 km/h. From Košíc to Levíc go another car at speed 69 km/h. How many minutes before the meeting will be cars 27 km away?
7. Logic
A man can drink a barrel of water for 26 days, woman for 48 days. How many days will a barrel last between them?
8. Diophantus
We know little about this Greek mathematician from Alexandria, except that he lived around 3rd century A.D. Thanks to an admirer of his, who described his life by means of an algebraic riddle, we know at least something about his life. Diophantus's youth l
9. One three
We throw two dice. What is the probability that max one three falls?
10. Brick weight
The brick weighs 2 kg and a half bricks. How much does one brick weigh?
11. Trapezoid MO
The rectangular trapezoid ABCD with right angle at point B, |AC| = 12, |CD| = 8, diagonals are perpendicular to each other. Calculate the perimeter and area of ​​the trapezoid.
12. Pool
If water flows into the pool by two inlets, fill the whole for 8 hours. The first inlet filled pool 6 hour longer than second. How long pool take to fill with two inlets separately?
13. Three cats
If three cats eat three mice in three minutes, after which time 260 cats eat 260 mice?
14. Troops
Route is long 147 km and the first day first regiment went at an average speed 12 km/h and journey back 21 km/h. The second day went second regiment same route at an average speed 22 km/h there and back. Which regiment will take route longer?
15. Root
The root of the equation ? is: ?
16. Monkey
Monkey fell in 23 meters deep well. Every day it climbs 3 meters, at night it dropped back by 2 m. On what day it gets out from the well?
17. Motion
If you go at speed 3.7 km/h, you come to the station 42 minutes after leaving train. If you go by bike to the station at speed 27 km/h, you come to the station 56 minutes before its departure. How far is the train station?