Chickens and rabbits

In the yard were chickens and rabbits. They had 28 heads and 82 legs. How many chickens and how many rabbits was in the yard?

Result

chickens:  15
rabbits:  13

Solution:

Solution in text rabbits:=

a+b = 28
2*a+4*b=82

a+b = 28
2a+4b = 82

a = 15
b = 13

Calculated by our linear equations calculator.







Leave us a comment of example and its solution (i.e. if it is still somewhat unclear...):


Most Popular comments:
#1
Math student
viju has 40 chickens and rabbits.  If in all there are 90 legs.  How many rabbits are there with viju??

2 years ago  5 Likes
Showing 5 comments:
#1
Math student
viju has 40 chickens and rabbits.  If in all there are 90 legs.  How many rabbits are there with viju??

2 years ago  5 Likes
#2
Manikanta
35 chicken 5 rabbit

1 year ago  2 Likes
#3
Math student
Imagine all rabbits and chickens are well trained. We blow the whistle, all chickens and rabbits would retract one of their legs. 124 - 44 = 80. Then we blow the whistle again, they retract another leg. 80-44= 36. these remaining 36 legs belong to the rabbits which are standing with two legs (the other two are retracted). thus 36/2 = 18 rabbits. and the chickens are 44-18 = 26.

1 year ago  1 Like
#4
Math student
We know that chicken has 2 legs and rabbit has 4. Assume that all heads are of chicken = 44*2 = 88. Now the difference between the total no. Of legs = 124-88 = 36. 36/2 =18 legs of Rabbits and 44-18 = 26 for chicken

10 months ago  1 Like
#5
Math student
35 chiken and 5 rabit

avatar









To solve this example are needed these knowledge from mathematics:

Do you have a linear equation or system of equations and looking for its solution? Or do you have quadratic equation?

Next similar examples:

  1. Men, women and children
    regiojet On the trip went men, women and children in the ratio 2:3:5 by bus. Children pay 60 crowns and adults 150. How many women were on the bus when a bus was paid 4,200 crowns?
  2. Summerjob
    bulb2_1 Three students participated in the summerjob. Altogether they earn 1780, -. Peter got a third less than John and Paul got 100,- more than Peter. How much got every one of them?
  3. School year
    boys_girls At the end of the school year has awarded 20% of the 250 children who attend school. Awat got 18% boys and 23% of girls. Determine how many boys and how many girls attend school.
  4. Three friends
    oriental The three friends spent 600 KC in a teahouse. Thomas paid twice as much as Paul. Paul a half less than Zdeněk. How many each paid?
  5. Three days
    skolske-zosity_1 During the three days sold in stationery 1490 workbooks. The first day sold about workbooks more than third day. The second day 190 workbooks sold less than third day. How many workbooks sold during each day?
  6. Journey to school
    steps_3 On the way to school I went steady step. In the first half of the journey, I counted every second step, in the second half every third. How many steps I do when I went to school if I counted double step are 250 more than three steps?
  7. Mom and daughter
    family_1 Mother is 39 years old. Her daughter is 15 years. For many years will mother be four times older than the daughter?
  8. Classroom
    trieda_1 There are eighty more girls in the class than boys. Boys are 40 percent and girls are 60 percent. How many are boys and how many girls?
  9. ATC camp
    camp The owner of the campsite offers 79 places in 22 cabins. How many of them are triple and quadruple?
  10. Linear system
    vahy_eq Solve this linear system (two linear equations with two unknowns): x+y =36 19x+22y=720
  11. Tippler
    flaska_mlieka Bottle with cork cost 8.8 Eur. The bottle is 0.8 euros more expensive than cork. How much is a bottle and the cork?
  12. Football match 4
    futball_ball In a football match with the Italy lost 3 goals with Germans. Totally fell 5 goals in the match. Determine the number of goals of Italy and Germany.
  13. Every day 7 pages
    books_9 Adelka reads the book every day 7 pages. When she reads one more page a day she will read it three days earlier. How long will Adelka read a book? How much does a book of pages have?
  14. Three figures - numbers
    numbers34 The sum of three numbers, if each is 10% larger than the previous one, is 662. Determine the figures.
  15. Substitution
    eq1_5 solve equations by substitution: x+y= 11 y=5x-25
  16. Blackberries
    cernice Daniel, Jolana and Stano collected together 34 blackberries. Daniel collected 8 blackberries more than Jolana, Jolana 4 more than Stano. Determine the number blackberries each collected .
  17. Belgium vs Italy
    lopta_4 Belgium played a match with Italy and Belgium win by 2 goals. The match fell a total 6 goals. Determine the number of goals scored by Belgium and by Italy.