Chickens and rabbits

In the yard were chickens and rabbits. Together they had 51 heads and 122 legs. How many chickens and how many rabbits was in the yard?

Result

chickens:  41
rabbits:  10

Solution:

a+b=51 2a+4b=122 a=41 b=10 a+b = 51 \ \\ 2a+4b=122 \ \\ a=41 \ \\ b=10

a+b = 51
2*a+4*b=122

a+b = 51
2a+4b = 122

a = 41
b = 10

Calculated by our linear equations calculator.



Our examples were largely sent or created by pupils and students themselves. Therefore, we would be pleased if you could send us any errors you found, spelling mistakes, or rephasing the example. Thank you!





Leave us a comment of this math problem and its solution (i.e. if it is still somewhat unclear...):


Most Popular comments:
#
Math student
We know that chicken has 2 legs and rabbit has 4. Assume that all heads are of chicken = 44*2 = 88. Now the difference between the total no. Of legs = 124-88 = 36. 36/2 =18 legs of Rabbits and 44-18 = 26 for chicken

2 years ago  15 Likes
#
Math student
Imagine all rabbits and chickens are well trained. We blow the whistle, all chickens and rabbits would retract one of their legs. 124 - 44 = 80. Then we blow the whistle again, they retract another leg. 80-44= 36. these remaining 36 legs belong to the rabbits which are standing with two legs (the other two are retracted). thus 36/2 = 18 rabbits. and the chickens are 44-18 = 26.

2 years ago  5 Likes
Showing 7 comments:
#
Math student
viju has 40 chickens and rabbits.  If in all there are 90 legs.  How many rabbits are there with viju??

3 years ago  11 Likes
#
Manikanta
35 chicken 5 rabbit

2 years ago  6 Likes
#
Math student
Imagine all rabbits and chickens are well trained. We blow the whistle, all chickens and rabbits would retract one of their legs. 124 - 44 = 80. Then we blow the whistle again, they retract another leg. 80-44= 36. these remaining 36 legs belong to the rabbits which are standing with two legs (the other two are retracted). thus 36/2 = 18 rabbits. and the chickens are 44-18 = 26.

2 years ago  5 Likes
#
Math student
We know that chicken has 2 legs and rabbit has 4. Assume that all heads are of chicken = 44*2 = 88. Now the difference between the total no. Of legs = 124-88 = 36. 36/2 =18 legs of Rabbits and 44-18 = 26 for chicken

2 years ago  15 Likes
#
Math student
35 chiken and 5 rabit

1 year ago  3 Likes
#
Math student
Nonsense question is something answering something else

#
Math student
40 chickens means 80 legs rest 10 legs .rabbit has 4 legs or 2 legs?10 legs will be shared among rabbit.

avatar









Tips to related online calculators
Do you have a linear equation or system of equations and looking for its solution? Or do you have quadratic equation?

Following knowledge from mathematics are needed to solve this word math problem:

Next similar math problems:

  1. Trees
    jablone Along the road were planted 250 trees of two types. Cherry for 60 CZK apiece and apple 50 CZK apiece. The entire plantation cost 12,800 CZK. How many was cherries and apples?
  2. Hotel rooms
    hotel_3 In the 45 rooms, there were 169 guests, some rooms were three-bedrooms and some five-bedrooms. How many rooms were?
  3. Theatro
    divadlo_1 Theatrical performance was attended by 480 spectators. Women were in the audience 40 more than men and children 60 less than half of adult spectators. How many men, women and children attended a theater performance?
  4. Walnuts
    orechy_2 x walnuts were in the mission. Dano took 1/4 of nuts Michael took 1/8 from the rest and John took 34 nuts. It stayed here 29 nuts. Determine the original number of nuts.
  5. Football season
    ball_f Dalibor and Adam together scored 97 goals in the season. Adam scored 9 goals more than Dalibor. How many goals scored each?
  6. Summerjob
    bulb2_1 Three students participated in the summerjob. Altogether they earn 1780, -. Peter got a third less than John and Paul got 100,- more than Peter. How much got every one of them?
  7. Three days
    skolske-zosity_1 During the three days sold in stationery 1490 workbooks. The first day sold about workbooks more than third day. The second day 190 workbooks sold less than third day. How many workbooks sold during each day?
  8. ATC camp
    camp The owner of the campsite offers 79 places in 22 cabins. How many of them are triple and quadruple?
  9. Three friends
    oriental The three friends spent 600 KC in a teahouse. Thomas paid twice as much as Paul. Paul a half less than Zdeněk. How many each paid?
  10. Schools
    bulb2_2 Three schools are attended by 678 pupils. To the first attend 21 students more and to the third 108 fewer students than to second school. How many students attend the schools?
  11. Three brothers
    family_13 The three brothers have a total of 42 years. Jan is five years younger than Peter and Peter is 2 years younger than Michael. How many years has each of them?
  12. The dormitory
    hotel_7 The dormitory accommodates 150 pupils in 42 rooms, some of which are triple and some are quadruple. Determine how many rooms are triple and how many quadruples.
  13. School year
    boys_girls At the end of the school year has awarded 20% of the 250 children who attend school. Awat got 18% boys and 23% of girls. Determine how many boys and how many girls attend school.
  14. Two numbers
    plusminus The difference between the two numbers is 74. If we divide a larger number by a smaller one, we get a quotient 7 and the rest of 2. Determine both numbers.
  15. The larger
    59_number The larger of two numbers is nine more than four times the smaller number. The sum of the two numbers is fifty-nine. Find the two numbers.
  16. Fifth of the number
    numbs_5 The fifth of the number is by 24 less than that number. What is the number?
  17. Three figures - numbers
    numbers34 The sum of three numbers, if each is 10% larger than the previous one, is 662. Determine the figures.