Roman numerals 2-

Subtract up the number writtens in Roman numerals. Write the results as a roman numbers.

Result

CLXXXII - LXXXVI = (Correct answer is: XCVI) Wrong answer
DCXXVIII - DLXXXI = (Correct answer is: XLVII) Wrong answer
CMXXXVIII - LIV = (Correct answer is: DCCCLXXXIV) Wrong answer
CLXXVIII - CXXXIX = (Correct answer is: XXXIX) Wrong answer
CDXIII - CCXXVII = (Correct answer is: CLXXXVI) Wrong answer
CCCXXV - LXXII = (Correct answer is: CCLIII) Wrong answer
XXVI - XXV = (Correct answer is: I) Wrong answer
DCXXXI - CCVIII = (Correct answer is: CDXXIII) Wrong answer
DCCCLXXX - CXXI = (Correct answer is: DCCLIX) Wrong answer
DCCCXX - DCCLXXXIII = (Correct answer is: XXXVII) Wrong answer

Solution:

CLXXXII - LXXXVI = 182 - 86 = 96 = XCVI
DCXXVIII - DLXXXI = 628 - 581 = 47 = XLVII
CMXXXVIII - LIV = 938 - 54 = 884 = DCCCLXXXIV
CLXXVIII - CXXXIX = 178 - 139 = 39 = XXXIX
CDXIII - CCXXVII = 413 - 227 = 186 = CLXXXVI
CCCXXV - LXXII = 325 - 72 = 253 = CCLIII
XXVI - XXV = 26 - 25 = 1 = I
DCXXXI - CCVIII = 631 - 208 = 423 = CDXXIII
DCCCLXXX - CXXI = 880 - 121 = 759 = DCCLIX
DCCCXX - DCCLXXXIII = 820 - 783 = 37 = XXXVII







Leave us a comment of example and its solution (i.e. if it is still somewhat unclear...):

Showing 0 comments:
1st comment
Be the first to comment!
avatar




To solve this example are needed these knowledge from mathematics:

Next similar examples:

  1. Bus
    bus_4 On the 4-th stop take on 56 and take off 38 passengers. How many were added (write as positive number) or shrunk (write as negative number) the count of passengers?
  2. What is missing (1000)
    red_minus What number is to add to get 1000?
  3. Farm
    krava_2 Agricultural cooperative (farm) produced 14144 liters of milk for 16 days. Which exceeded the plan by 1984 liters. How many liters of milk a day had planned to produce?
  4. Postal stamps
    stamps Jano and Peter exchanged postal stamps. Jano gave Peter 32 stamps of the missile for 8 stamps with turtles. How good was Jano after this exchange (how many he has surplus in exchanged stamps)?
  5. Brick
    tehla Brick weight before drying is 5.3 kg. After drying, the bricks is 1 kg lighter and after firing is 0.7 kg lighter than after drying. What is the weight of the brick after drying and firing?
  6. Flood water
    flooding Flood waters in some US village meant that the homes had to evacuate 364 people. 50 of them stayed at elementary schools, 59 them slept with their friends and others went to relatives. How many people have gone to relatives?
  7. Neighbor angle
    graph For 136° angle calculate size of adjacent angle on one side of a straight line.
  8. Book
    books_6 Jitka read on holidays book that has 180 pages. In the first week read 45 pages. In the second week she read 15 pages more than the first week. How many pages left to read it yet?
  9. Euro
    1euro I have 1 euro. How much will I have when you spend it on?
  10. Aircrafts
    aircrafts_paper James make the 21 paper aircrafts. It is 9 pieces more than make Matthew. How many paper aircrafts maked Matthew?
  11. Sparrow ball
    vrabce On the sparrows ball were males and females. There were 170 sparrows. Males was 20 more than females. How many sparrow female was at a ball?
  12. Christmas balls
    balls_christmas On the Christmas tree we put 21 Christmas balls of two colors. Eight of them were blue. How many Christmas balls was red?
  13. Nightingale
    slavik Nightingale sang five seconds for 5 hours and 5 minutes. How many seconds were missing to sing 10 hours?
  14. Bus tickets
    50czk Bus ticket for a trip from Prague to Paris cost 2180Kč. A return ticket costs 3930Kč. How much money will save a family of four to go to Paris and back when they purchase a return tickets?
  15. Orchard
    orchard 9 trees in 5 lines grows in the orchard. How many trees are in the orchard?
  16. Compare
    compare Compare with characters >, <, =: 85.57 ? 80.83
  17. Train
    vlak_meskajuci The train passes part of the line for 95 minutes at speed 75 km/h. What speed would have to go in order to shorten the driving time of 20 minutes?