# Chickens and rabbits

In the yard were chickens and rabbits. They had 28 heads and 82 legs. How many chickens and how many rabbits was in the yard?

Result

chickens:  15
rabbits:  13

#### Solution:

a+b = 28
2*a+4*b=82

a+b = 28
2a+4b = 82

a = 15
b = 13

Calculated by our linear equations calculator.

Leave us a comment of example and its solution (i.e. if it is still somewhat unclear...):

Most Popular comments:
Math student
viju has 40 chickens and rabbits.  If in all there are 90 legs.  How many rabbits are there with viju??

2 years ago  8 Likes
Showing 5 comments:
Math student
viju has 40 chickens and rabbits.  If in all there are 90 legs.  How many rabbits are there with viju??

2 years ago  8 Likes
Manikanta
35 chicken 5 rabbit

1 year ago  2 Likes
Math student
Imagine all rabbits and chickens are well trained. We blow the whistle, all chickens and rabbits would retract one of their legs. 124 - 44 = 80. Then we blow the whistle again, they retract another leg. 80-44= 36. these remaining 36 legs belong to the rabbits which are standing with two legs (the other two are retracted). thus 36/2 = 18 rabbits. and the chickens are 44-18 = 26.

1 year ago  2 Likes
Math student
We know that chicken has 2 legs and rabbit has 4. Assume that all heads are of chicken = 44*2 = 88. Now the difference between the total no. Of legs = 124-88 = 36. 36/2 =18 legs of Rabbits and 44-18 = 26 for chicken

1 year ago  2 Likes
Math student
35 chiken and 5 rabit

#### To solve this example are needed these knowledge from mathematics:

Do you have a linear equation or system of equations and looking for its solution? Or do you have quadratic equation?

## Next similar examples:

1. Chickens
2 chickens give 2 eggs in 2 days. How many eggs can give 8 chickens for 8 days?
2. Bonus
Gross wage was 527 EUR including 16% bonus. How many EUR were bonuses?
3. Meadow
On the meadow grazing horses, cows and sheep, together less than 200. If cows were 45 times more, horses 60 times more and sheep 35 times more than there are now, their numbers would equall. How many horses, cows and sheep are on the meadow together?
4. Three numbers
We have three different non-zero digits. We will create all 3 digits numbers from them to use all 3 figures in each number. We add all the created numbers, and we get the sum of 1554. What were the numbers?
5. Store
One meter of the textile were discounted by 2 USD. Now 9 m of textile cost as before 8 m. Calculate the old and new price of 1 m of the textile.
6. Forestry workers
In the forest is employed 56 laborers planting trees in nurseries. For 8 hour work day would end job in 37 days. After 16 days, 9 laborers go forth? How many days is needed to complete planting trees in nurseries by others, if they will work 10 hours a da
7. Logic
A man drinks a barrel of water for 26 days, woman for 48 days, for how many days they drink barrel together?
8. Blood
In human body the blood is about 7.2% body weight. How many kilograms of blood is in the human body with weight 93 kg?
9. Youth track
Youth track from Hronská Dúbrava to Banská Štiavnica which announced cancellation attracted considerable media attention and public opposition, has cost 6.3 euro per capita and revenue 13 cents per capita. Calculate size of subsidies to trip group of 28.
10. Cats
Two cats caught two mice in two days. How many mouses will catch 6 cats for 6 days?
11. When will I be a millionaire?
Shawn monthly send 220 euros to the bank, which he deposits bear interest of 2.4% p.a. Calculate how many months must Shawn save to save 1000000 euros? Inflation, interest rate changes or bank failures ignore.
12. Diophantus
We know little about this Greek mathematician from Alexandria, except that he lived around 3rd century A.D. Thanks to an admirer of his, who described his life by means of an algebraic riddle, we know at least something about his life. Diophantus's youth l
13. Bus vs. train
Bus started from point A 10 minutes before the train started from the same place. The bus went an average speed of 49 km/h, train 77 km/h. To point B train and bus arrived simultaneously. Calculate time of train journey, if train and bus travelled the.
14. Root
The root of the equation ? is: ?
15. Monkey
Monkey fell in 23 meters deep well. Every day it climbs 3 meters, at night it dropped back by 2 m. On what day it gets out from the well?
16. Motion
If you go at speed 3.7 km/h, you come to the station 42 minutes after leaving train. If you go by bike to the station at speed 27 km/h, you come to the station 56 minutes before its departure. How far is the train station?
17. School trip
School trip cost 247.2 Eur for one class (24 students). How much would cost a trip for two classes? (both classes together have 53 students)