Hmotnost 7

Hmotnost selete rostla po dobu čtyř měsíců pravidelně o pět kilogramů. Urči, v jakém poměru byla váha selete v jednotlivých měsících, jestliže prvního vážilo 35 kg.

Výsledek

r1 =  8:7
r2 =  9:8
r3 =  10:9
r4 =  11:10

Řešení:

m0=35 kg d=5 kg m1=m0+d=35+5=40 kg  r1=m1/m0=40/35871.14291.14298:7m_{0}=35 \ \text{kg} \ \\ d=5 \ \text{kg} \ \\ m_{1}=m_{0}+d=35+5=40 \ \text{kg} \ \\ \ \\ r_{1}=m_{1}/m_{0}=40/35 \doteq \dfrac{ 8 }{ 7 } \doteq 1.1429≐ 1.1429 \doteq 8:7
m2=m1+d=40+5=45 kg r2=m2/m1=45/40=98=1.125=9:8m_{2}=m_{1}+d=40+5=45 \ \text{kg} \ \\ r_{2}=m_{2}/m_{1}=45/40=\dfrac{ 9 }{ 8 }=1.125=9:8
m3=m2+d=45+5=50 kg r3=m3/m2=50/451091.11111.111110:9m_{3}=m_{2}+d=45+5=50 \ \text{kg} \ \\ r_{3}=m_{3}/m_{2}=50/45 \doteq \dfrac{ 10 }{ 9 } \doteq 1.1111≐ 1.1111 \doteq 10:9
m4=m3+d=50+5=55 kg r4=m4/m3=55/50=1110=1.1=11:10m_{4}=m_{3}+d=50+5=55 \ \text{kg} \ \\ r_{4}=m_{4}/m_{3}=55/50=\dfrac{ 11 }{ 10 }=1.1=11:10



Naše příklady z velké míry nám poslali nebo vytvořili samotní žáci a studenti. Proto budeme velmi rádi, pokud případně chyby, které jste našli, pravopisné chyby nebo přeformulování příkladu nám prosím pošlete. Děkujeme!





Napište nám komentář ke příkladu (úlohe) a jeho řešení (například pokud je stále něco nejasné nebo máte jiné řešení, nebo příklad nevíte vypočítat, nebo-li řešení je nesprávné...):

Zobrazuji 0 komentářů:
1st comment
Buďte první, kdo napíše komentář!
avatar




Tipy na související online kalkulačky

K vyřešení této úlohy jsou potřebné tyto znalosti z matematiky:

Další podobné příklady a úkoly:

  1. Prasata
    prasce Při krmení prasat se používá kromě jiného krmná řepa.Ta obsahuje 12% sušiny, v které je 0.72% stravitelných dusíkatých látek. Jaké množství krmné řepy se spotřebovalo za jeden měsíc (30dní),víte-li,že hmotnost stravitelných dusíkatých látek obsažených v d
  2. Spotřeba cukru
    cukr_11 Rodina Novákových měla roční spotřebu cukru 68,4kg a rozhodla se v následujícím roce ji snížit v poměru 5:8. Kolik kg cukru může rodina Novákových spotřebovat v následujícím roce?
  3. Hmotnosti
    vahy_1 Maťo a Jaro dohromady váží 49 kg. Jejich hmotnosti jsou v poměru 1:6. Určete jejich hmotnost.
  4. Biojabká
    jablone_4 Bednička s jablky váží x kg. Prázdná bednička y kg. Kolik kg jablek je ve dvaceti bedničkách?
  5. Vzpěrač
    culturist Vzpěrač zvedl 75% své váhy. Určete hmotnost jakou zvedl, pokud vzpěrač váží 132 kg.
  6. Uhlí
    coal Pokud se denně spotřebuje 1,6 tun uhlí, postačí zásoba kotelny na 42 dní. Na jak dlouho postačí zásoba, kdy se denně spálí pouze 1,2 tun uhlí?
  7. 25 párů
    permutations_3 25 párů ponožek rozděl v poměru 2 :3 :5
  8. Dvě čísla
    numbers_1 Najděte dvě čísla, jejichž rozdíl i podíl je 2.
  9. Dědeček:babička
    repa Dědeček tahal řepu. Poměr sil zúčastněných byl následující: Dědeček:babička:vnučka:pes:kočka:myš = 8:5:3:2,5:2:0,2. Kolik dědečků by stačilo k vytažení řepy? Kolik by bylo potřeba myší?
  10. Sad
    tresne Aby Zuzka a Hanka vydělali na poznávací výlet do Švýcarska, chodily na brigádu do třešnového sadu. Každý den očesaly 15 stromů a celý sad sklidily za 10 dní. Za jak dlouho by celý sad sklidily, kdyby každý den očesali 20 stromů
  11. Procentá - lehké
    percents_5 Kolik % je 432 z 434?
  12. Poměr v2
    pomer Zmenšete v poměru 12:16 číslo 13.2.
  13. Nerovnice
    inequalities Řešte nerovnici: 5k - (7k - 1)≤ 2/5 . (5-k)-2
  14. Číslo
    percent Které číslo je o 20% menší než číslo 198?
  15. Rovnice
    rovnice_3 Řešte rovnici: 1 / 2x-2 / 8x = 1/10; Výsledek zapište jako desetinné číslo.
  16. Ženy
    family_9 Kolik je ze 40 žen spokojených 38, kolik je to procent?
  17. Procenta v praxi
    plodina Když každé desáté jablko na stromě je shnilé, můžeme to vyjádřit pomocí procent: 10% jablek na stromě je nahnilých. Vyjádři pomocí procent následovně informace: a, V červnu pršelo 6 dní b, pracovníkovi zvýšili plat 500 eur o 50 eur c, z 24 střel na brank